Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

Búcsúzunk Kallós Zoltántól

2018. február 16. - Népmesefesztivál

"Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és magyarul táncolunk. Ez a kultúra őrzött meg minket ezer éven át Európában, ezeket a hagyományokat kötelességünk éltetni és továbbadni a következő nemzedékeknek." /Kallós Zoltán, Kossuth- és Magyar Örökség-díjas néprajzkutató, népzenegyűjtő/

Szívünkben mély fájdalommal búcsúzunk Kallós Zoltántól, aki 2018.február 14-én, életének 92. évében távozott el közülünk. Az életét szentelte annak, hogy a magyar népi kultúra fennmaradhasson az utókornak, és elősegítse  őrök életre szóló kapcsolatok, barátságok létrejöttét a határon túl élő népművelőkkel.

2017_10_erdely_085.JPG

 

Alig négy hónapja, hogy még felkerestük Zoli bácsit otthonában. Ő irányított bennünket Ördöngősfüzesre, hogy "Drágát" -ő csak így szólította- felkeressük. Zoli bácsinak köszönhetjük, hogy a 2018-as Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon díszvendégként köszönthetjük Hideg Anna nénit, a népművészet mesterét, énekest és mesemondót.

2017_10_erdely_132.JPG

Ezen szavakkal írta alá a Kallós Múzeumban vásárolt Világszárnya Moldvai magyar népmesék című könyvét:

"Közös ügyeink cselekedetének jegyében! Válaszút 2017 Okt. hava Kallós Zoltán"

Szeretettel ajánljuk a Kultúrpart videóját Kallós üzenet címmel. 

 ********************************

A fesztivál honlapja: www.nepmesefesztival.hu
A fesztivál Facebook oldala: Facebook/nepmesefesztival
mese_emblema_hatvan.png

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nepmesefesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr6113672596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása