Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

Ahol a tánc és a mese az úr... A Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál vendége lesz a Kuttyomfitty Társulat

2018. február 09. - Népmesefesztivál
Egyszer volt, hol nem volt, a Dunán is túl, 
ott, ahol a tánc és a mese az úr,
volt egy kis csapat,
a nevük Kuttyomfitty Társulat.
pgy_7322.jpg
Ez a mesebeli csapat is vendégünk lesz június 8-án Hatvanban, a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválon. Ezen a napon óvodai és iskolai csoportokat várunk. Előadásokkal, mesés feladatokkal várjuk a látogatókat. A fesztivál részleteiről ITT olvashattok.
A Kuttyomfitty Társulat két alapítójával, Dobsa Tamással és Dobsa Fodor Mónikával beszélgettünk.

Mi az amit szívesen elmondanátok a Társulatról?

Társulatunk 2011-ben alakult azzal a céllal, hogy olyan műsorokat mutasson be a zömmel gyermekek alkotta közönségnek, hogy a táncos élmény mellett néprajzi, zenei és irodalmi ismeretekhez juttassa őket. A Kuttyomfitty Társulat fő profilját a gyermekeknek készített műsoraink adják, bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezen műsorokat az idősebb korosztály is nagyon kedveli. A Társulatunk 2011-es megalakulása óta 13 műsort mutatott be, melyeket 4-től 99 éves korig ajánlunk mindenkinek. Ezekkel több mint 700 alkalommal léptek színpadra 8 országban. Műsorainkban, eddig egyedülálló módon, négy előadói eszközt használunk, a táncot, éneket, szöveget és a bábokat.

Kik a Kuttyomfitty társualat tagjai?

A társulatnak két állandó tagja van:
Dobsa Fodor Mónika: néptáncos, néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere és Fülöp Ferenc-díjas táncos. 
Dobsa Tamás: néptáncos, néptánc-pedagógus,a Népművészet Ifjú Mestere, Martin György - és Fülöp Ferenc-díjas táncos.

Már az első -akkor még "Turán innen, Turán túl" néven bemutatott- fesztivál óta előadói vagytok ennek az eseménynek. Mi a véleményetek a népmesefesztiválról?

Fontosnak tartjuk, hogy a népmesének és a mesefeldolgozásoknak is legyen saját fóruma, így amikor 3 éve először hívtak meg minket, nagyon örültünk. A rendezvény gyerekközpontú, jeles előadókkal. Több ilyen fesztivál kéne.

Miért szerettek ide jönni előadást tartani?

Kellemes környezet, jó emberek veszik körül a fesztivált. A nézők is ezért jönnek ide és nem úgy mint egy falunapon, hogy megtűrik a népi előadókat.

Nagyon sok helyre eljártok, most már gyakori vendégek vagytok Ausztriában és Németországban. Hogyan fogadják ott a magyar népmesét, néptáncot? 

Nagyon jól! Azt is mondhatnák, hogy szomjaznak a népmese és a néptánc általunk képviselt előadásmódjára. 

Idén mivel készültök a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválra?

 Az elvarázsolt királykisasszony című népmesével :-)
pgy_7332.jpg
Köszönjük az interjút és szeretettel várjuka Kuttyomfitty Társulatot június 8-án, Hatvanban a Hetedhét Hatvan Népmesefesztiválra. Az osztálykirándulós napra még lehet jelentkezni, részleteket itt találtok!
A fesztivál honlapja: www.nepmesefesztival.hu
A fesztivál Facebook oldala: Facebook/nepmesefesztival
mese_emblema_hatvan.png

A bejegyzés trackback címe:

https://nepmesefesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr7213643888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása