Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál

Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál bemutatkozás

Írta: Pintér Zsolt

2018. január 29. - Népmesefesztivál

figuracsoportok-06-crop.pngSzeretettel köszöntelek a Népmesefesztivál blog oldalán!

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy többet tudhass meg a Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál előkészületeiről, a programokról és az eszméről, ami vezérel bennünket ezen rendezvény megszervezésében. Kezdjük hát az elején.

Miről is szól ez a fesztivál?

Az egész országban egyedülálló fesztivál a magyar népmeséket és a hagyományos mesemondást népszerűsíti. Három napon keresztül mutatja be a csodálatos népmesei világot, egy kizárólag népművészeti környezetben, magas színvonalú, igényes előadásokkal és programokkal.

Hogy mitől különleges?golyalabas.jpg

Attól, hogy ezt a fesztivált mesemondók szervezik.

Mesemondók, akik nap mint nap mondanak fejből magyar népmesét nem csak gyerekek, de felnőttek szórakoztatására is. Akik hisznek abban, hogy a magyar népművészet, a hagyományaink és örökségünk a XXI. századi ember számára is élhető és fontos.

Mi vár rád ezen a fesztiválon?

Több tucat mesemondó, akik szavakkal festik meselátó szemünk elé a történetet. Bábszínházasok, akik bábok segítségével mesélnek. Táncosok, akik a néptáncos előadásban mutatják be a népmeséket. Vásári komédiások, kézműves vásárosok, jó magyar ételt és italt árusítók. Lesz meseszövés, meseösvény, népi játéktér, kézműves foglalkozás, mesterség bemutató, jókedv mulatság és még sok minden más!

Hogy mikor és hol?

A Hetedhét Hatvan Népmesefesztivál 2018-ban június 8-10. között a hatvani Grassalkovich Kastély díszkertjében kerül megrendezésre.

Kövess bennünket, hogy többet tudj meg!

Blog: www.nepmesefesztival.blog.hu

Web: www.nepmesefesztival.hu

Facebook: https://www.facebook.com/nepmesefesztival 

bukovicsjani_mesel1-crop.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://nepmesefesztival.blog.hu/api/trackback/id/tr813612137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása